konesuunnittelu

Laite- ja konesuunnittelu


Planmec Oy tarjoaa luotettavaa ja laadukasta konesuunnittelua teollisuuden tarpeisiin. Teollisuuslaitokset, kaivokset ja konepajat ovat yleisimmät asiakkaamme. Teemme laitesuunnittelua myös muille toimijoille.

Konesuunnittelussa käytämme pääasiassa markkinoiden monipuolisinta SolidWorks-mekaniikkasuunnitteluohjelmistoa. Tuotedokumentaatio pysyy järjestelmässämme ajan tasalla ja eri revisiomuutokset hallinnassa. Kantavien teräsrakenteiden suunnittelu ja mitoitukset tehdään standardin EN 1090 ja EN 1993 sekä kansallisten liitteiden vaatimusten mukaan. Teemme SolidWorks Simulation Professional-ohjelmalla tuotesuunnittelussa usein välttämättömät lujuuslaskennat ja tarkastelut yhdessä muiden laskentatapojen kanssa varmistaaksemme tuotteen tai rakenteen toimivuuden ja käytön turvallisuuden. Tämä takaa sen että laite- ja konesuunnittelu on laadukasta.

Optimointi

Optimointi - Tuotteen ylimääräisiä kustannuksia alennetaan tehokkaasti optimoimalla sen valmistusmateriaalit ja muoto. Optimoinnissa käytämme apuna simulointityökaluja.

Ergonomia ja turvallisuus - Laadukkaan tuotteen tunnusmerkit ovat ergonomisuus, turvallisuus ja näyttävyys ja vielä niin, että laite toimii tarkoituksen mukaisesti. Kiinnitämme jo tuotteen suunnittelun alkuvaiheessa huomiota sen ulkonäköön, joten muotoiluprosessi lähtee käyntiin jo esisuunnittelun aikana. Muotoilulla saadaan tuotteelle hyvä ergonomia ja turvallisuus. Ergonominen ja turvallinen tuote voi olla yhtä aikaa myös näyttävä.

Lujuuslaskenta (FEM/FEA)

Lujuuslaskennalla (FEM / FEA- laskenta) saadaan selville monimutkaisiakin muotoja omaavan tuotteen tai sen osien kestävyys käytössä. Tuote käy läpi virtuaalisen testiympäristön sen kestävyyden, ominaistaajuuksien, lämmönsiirron ja lommoutumisen selvittämiseksi sekä kuormituksen testauksen ja tarvittaessa paineanalyysin.

FEM / FEA- laskenta tehtynä suunnittelun ohessa ohjaa rakenteen muotoja jo kohti lopullista muotoa, jolloin tarpeettomat välivaiheet jäävät pois. Pystymme tekemään suunnitteluohjelmalla myös dynaamisten kuormien tarkastelut, pudotustestit, elinikätarkastelut ym..s konesuunnittelu planmec

Työkalut mm.:

 • SolidWorks
 • CustomWorks
 • Simulation Professional
  - värähtelyanalyysi
  - lämpöanalyysi
  - optimointi
  - dynaamiset kuormitukset
 • PDM-Workgroup

 

 

Tuotekehitys

Tuotekehityksellä saadaan tuotteelle lisää elinkaarta kehittämällä sen ominaisuuksia. Ulkonäköä muutetaan yleisimmin houkuttelevuuden lisäämiseksi. Läpimenoaikaa lyhennetään usein tuotetta kehittämällä, joka on tehokas keino, kun halutaan valmistus- ja materiaalikustannuksia pienemmäksi sen sijaan että kiristetään valmistavan henkilöstön työtahtia.
Tuotekehityksessä kuuntelemme kohderyhmän ja valmistavan henkilöstön ideoita ja kommentteja. Testaukset tehdään jo suunnittelussa ja itse prototyypin valmistuksessa hyödynnetään nykyaikaisia valmistusmenetelmiä kuten 3D-tulostamista.

Tuotedokumentaatiot voidaan tarvittaessa säilyttää ja hallita meillä, jolloin sinulla on varmuus aina ajantasaisista valmistus- ym. dokumenteista. Käytössämme on PDM-tuotetiedon hallinnan ohjelma.

Läpimenoaikojen lyhentämiseksi teemme myös layout-suunnittelua. 

3D-kuvat, kuten ehkä harhaanjohtavasti sanotaan, ovat 3D-mallista renderöityjä kuvia esim. markkinointia tai esitteitä varten. Olemme tehneet lukuisia realistisia kuvia esitteisiin suunnittelemistamme tuotteista tai asiakkaan omasta 3D-mallista.

 

 

n_aaa_planmec.jpg
55062.jpg
53715.jpg
bg palvelut nappi

Palvelut

Tutustu palveluihimme konesuunnittelu, lujuuslaskenta ja teollisuuspalvelut.

Lue lisää
bg referenssit nappi

Referenssit

Tutustu referensseihimme.

Lue lisää
bg otayhteytta nappi

Yhteystiedot

Ota meihin yhteyttä sähköpostilla tai soittaen.

Ota yhteyttä

Tyytyväisiä asiakkaitamme

Suokone logo

Imacon logo

New paakkola logo

JB logo png

PLANMEC logo Slider web white

Planmec Oy

Osoite: LASTAAJANTIE 1 , 88610 VUOKATTI, FINLAND
Email: mikko.merilainen(at)suokone.com
Puh: +358 (0)40 731 7529
Copyright © 2024 Planmec Oy.

Design By Ideamedia Oy